Nebunul alb – Allex Trușcă (recenzie)

Autor: Allex Trușcă

Naționalitate: română

An apariție: 2016 (în 2017 la Editura Quantum Publishers)

Gen carte: ficțiune, roman , fantasy

Serie: nu

Număr pagini: 190

Nota mea: 4/5

Puteți găsi cartea AICI

PREZENTARE

Lui Erin, un băiat modest, crescut la țară, i se pregătește un destin neașteptat. I se șoptește despre asta în vise premonitorii, însă nu ii este ușor să cuprindă magnitudinea sacrificiului care i se pretinde pentru a salva întreaga omenire. Călătoria fascinantă a lui Erin și a celor câțiva însoțitori hărăziți de mâna sorții are loc într-un context pe care nimeni, până acum, n-a mai îndrăznit să-l plaseze într-un roman.

Cartea care te face să râzi, să stai cu sufletul la gură, să uiți să respiri, și să plângi, în timp ce ești luat prin surprindere de nenumăratele întorsături de situație. Unde crearea lumii este interpretată într-un mod unic, iar Șah-ul nu mai e deloc doar un simplu joc de strategie. O carte care merită să fie citită cuvânt cu cuvânt, unde nu poți risca să sari peste nimic, nici măcar peste o virgulă! – Sandra Coroian

PĂREREA MEA

Această carte mi-a fost împrumutată și mi-am dorit mult să o citesc și eu pentru că sunt un pic familiarizată cu cărțile fantastice apărute la Editura Quantum Publishers și pentru că mi-a atras atenția titlul său. Recunosc că am plecat la drum cu așteptări mari, poate prea mari și îmi imaginam că va fi o lectură ușoară și captivantă. Este o carte interesantă, dar cred că este mai captivantă pentru amatorii genului fantastic. Dacă nu găsești timpul necesar ca să o citești cu cât mai puține pauze, s-ar putea să ai surpriza că nu ai înțeles mare lucru. Acțiunea cărții mi s-a părut de multe ori inexistentă, iar personajele puteau mai mult de atât. E de apreciat totuși imaginația  autorului român și efortul său de a include în carte personaje interesante. Nu ar fi stricat și puțin umor, deoarece am mai citit cărți de acest fel care aveau și un pic de umor care făcea cartea mult mai ușor de lecturat.

O floare e mai valoroasă ca aurul, un zâmbet strălucește mai mult decât diamantele, doi ochi care licăresc de bucurie sau din care curg lacrimi sunt mai prețioși decât tot ce este material pe lume.

Tema cărții este fantastică, iar titlul se referă la un element prezent în carte care va juca un rol important pe tot parcursul cărții. Personajele sunt numeroase, iar preferatul meu aș fi vrut să fie Erin (care are o poveste de viață interesantă și călătorește între cele două lumi într-un mod imprevizibil). Însă Erin ar fi putut fi mai captivant ca personaj și mult mai simpatic. I-a lipsit acel ceva care te face să îl iubești și să îl pui în topul personajelor tale favorite. Conflictul cărții mi s-a părut a nu fi atât de clar și nici foarte bine punctat. Cartea are multe detalii care m-au indus în eroare și când încercam să urmăresc un fir al poveștii, mă trezeam dintr-o dată derutată. Am fost derutată de personaje, de acțiune, de dialogul de mult ori fără rost al personajelor. Eu nu critic cartea, ci doar menționez câteva elemente care ar fi putut fi mai bine dezvoltate.

Speranța este mai puternică decât orice teamă. Ea dispare doar atunci când mor ori sufletul le este distrus.

Este o carte scrisă la persoana a III-a, poți scoate din ea citate foarte frumoase, abundă în descrieri minunate, dar mă așteptam la mai mult. Cel mai probabil nu este genul meu de carte, deoarece am mai întâlnit cărți pe care m-am chinuit să le citesc. Dacă vă place genul fantasy, ființele supranaturale, călătoriile în diferite lumi, această carte vi se potrivește. Dacă nu, eu zic totuși să o citiți. Este o experiență din care aveți ce învăța și nu există cărți proaste, doar cititori nepotriviți.

3 Responsesto “Nebunul alb – Allex Trușcă (recenzie)”

  1. Felicitări pentru sinceritate! Și mie mi s-a părut cam statică, dar ideea ar fi fost bună.

  2. Oana Mariam spune:

    Abia aștept să descopăr și eu romanul.

  3. Geo spune:

    Am cartea de ceva vreme, dar necitita. Pare faina din câte îmi dau seama din recenzia ta.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Recenzii – ca să nu căutați prea mult | | ALLEX TRUȘCĂ - […] stildescriitor.ro […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: