Ultima doamna Parrish – Liv Constantine (recenzie)

Autor: Liv Constantine

Naționalitate: americană

An apariție: 2017 (2020 la Editura Leda )

Gen carte: roman, ficțiune, mister, thriller

Titlu original: The Last Mrs. Parrish

Număr pagini: 480

Nota goodreads: 3.89

Nota mea: 4/5

Primită de laEditura Leda

Puteți găsi cartea AICI

DESCRIERE

Amber Patterson s-a săturat până peste cap de propria soartă. S-a săturat să fie un nimeni: o femeie banală, greu de remarcat, care nu iese cu nimic în evidență. Merită mai mult – o viață călăuzită de bani și putere, întruchipată de zeița blondă, cu ochi albaștri, Daphne Parrish, care nici măcar nu apreciază ce are.

Pentru toată lumea din orășelul rezidențial Bishops Harbor, din Connecticut, Daphne – președinta unei asociații filantropice – și soțul ei Jackson – mogul al afacerilor imobiliare – formează un cuplu desprins din basme.

Invidia o macină pe Amber. Însă tânăra pune la cale un plan perfid. Se folosește de compasiunea de care dă dovadă întotdeauna Daphne, pentru a se insinua în familia Parrish. În scurt timp, îi devine cea mai intimă prietenă, călătoresc împreună în Europa și se apropie tot mai mult de Jackson. Doar că trecutul ei întunecat ascunde un secret care îi poate distruge tot ce a clădit.

Plin de răsturnări de situație șocante, care conduc spre un final spectaculos, volumul Ultima doamnă Parrish este un thriller savuros, scris cu talent seducător.

PĂREREA MEA

Liv Constantine este pseudonimul literar al surorilor Lynne și Valerie Constantine care, deși despărțite de trei state, au reușit să creeze un roman care te captivează și te intrigă. Știți că eu nu laud cărțile dacă nu merită lăudate pe deplin, dar această carte are un subiect care mi se -are că a fost bine dezvoltat și cred că este o carte care merită citită. Un alt amănunt pe care vreau să îl amintesc este faptul că Ultima doamnă Parrish este volumul cu care debutează colecția Leda Bazaar, o colecție care promite să aducă cititorilor ceva nou și sper eu, captivant.

Cartea este destul de grosuță ca număr de pagini (480), însă nu vă speriați, este o carte cu scris mare și se citește super repede. Tema principală a cărții care mi s-a părut bine exploatată și este prima carte care prezintă atât de detaliat asta, este bogăția, averea. Dar mai regăsim și relațiile de cuplu, planul profesional, prietenia și destinul.

Era un cameleon, trecerile lui de la o stare la alta erau atât de rapide, că uneori mi se tăia respirația. Iar acum credea că nici măcar nu sunt în stare să-mi fac singură bagajul.

Titlul, trebuie să recunosc, m-a indus în eroare de la început, pentru că pe măsură ce înaintam cu lectura, mi-am dat seama că această ultimă doamnă este cu totul altceva față de ce credeam eu la început. Povestea este destul de simplă: avem un cuplu de căsătoriți, super bogați, Daphne și Jackson, iar în scenă apare și Amber, o tânără care nu mai vrea să fie săracă. Și ce credeți că își propune? Se împrietenește cu Daphne și dorește să îl cucerească pe Jackson.

Multe detalii nu vă dau, însă ideea este că totul în viață se plătește și e chiar ca în proverbul ăla: ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să se îndeplinească.

Cum putuse să joace rolul acela, mai bine de un an? Ce fel de om poate să joace farsa asta atâta timp?Și de ce îmi arăta acum adevărul?

Personajele sunt frumos construite, cu atenție și detaliu și mi-a plăcut și latura unora dintre ele, una mai puțin cunoscută. Spre exemplu, toată lumea îi invidiază pe cei bogați și vor să fie în locul lor. Însă de unde știm noi că nu au și ei probleme, frământări și că viața lor nu este atât de roz cum pare? Daphne este genul de femeie care a pornit de jos și a avut norocul să se căsătorească cu un soț bogat. Dar este ea fericită, mulțumită? Și de ce se împrietenește ea cu Amber, o tânără modestă? Răspunsul vă va șoca, așa că trebuie să citiți cartea ca să aflați despre ce e vorba. Jackson, pe de altă parte, nu este nici el cine pare. Practic, fiecare personaj ascunde ceva.

Mi-a plăcut faptul că spre final apare o întorsătură neașteptată, deși trebuie să recunosc că prima jumătate a fost destul de statică. Aici cred că ar fi singurul minus al cărții, lipsa acelui element intrigant din prima parte și prelungirea momentului culminant, ca să zic așa.

Însă este o carte pe care o recomand, este o lectură ușoară, potrivită pentru vacanță sau relaxare. Iar tema bogăției împletită cu cea a parvenirii mi s-a părut o idee grozavă. Pe goodreads i-am oferit 4 din 5 steluțe.  Mulțumesc prietenilor de la Editura Leda pentru exemplar!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: