Petrecerea de Halloween – Agatha Christie (recenzie)

lt2_coperta_08_petrecerea_de_halloween-1

Autor: Agatha Christie

Naționalitate: britanică

Titlu original: Hallowe’en Party

An apariție: 1969

Nota mea: 5/5

La multitudinea de romane captivante scrise de Agatha Christie și citite de mine, am mai adăugat unul care mi s-a părut bine construit, plin de mister și care te face să îți dorești să nu se termine așa de repede. Personajele sunt interesante și dintre ele nu putea să lipsească faimosul detectiv belgian Hercule Poirot. Acesta o ajută pe prietena sa, Ariadne Oliver, care este autoare de romane polițiste să deslușească misterele unei duble crime la o petrecere de adolescenți cu ocazia Halloween-ului.

Cartea m-a ținut cu sufletul la gură și pe parcursul ei mi-am pus nenumărate întrebări legate de autorul crimelor și motivele pe care acesta le-a avut atunci când a săvârșit ciudatele crime. Nu știu cum se face, dar nu pot ghici niciodată adevărații criminali sau răufăcători și asta pentru că scriitoarea introduce în romanele sale numeroase detalii ce au rolul să te ducă pe anumite piste false și să te zăpăcească.

Asta pățesc eu de fiecare dată când citesc un roman de Agatha Christie, iar acest roman nu a fost o excepție. Mereu l-am admirat pe Poirot și cred că fără acest isteț și viclean detectiv, multe dintre romanele sale nu ar mai avea acel ceva care nu te mai lasă să abandonezi cartea nici măcar pentru mâncare sau somn. Bineînțeles că celebrul detectiv nu este singurul personaj bine construit al acestui roman, printre ele numărându-se și Ariadne Oliver, o femeie care mi-a lăsat la un moment dat imediat impresia că este un pic cam prostuță. Ea are un rol secundar în roman, cel principal revenindu-i lui Hercule Poirot.

Poirot utilizează toate “armele’ de care dispune și nu se lasă până nu află adevărul despre cele două crime misterioase. Cine ar vrea să ucidă doi copii care se pare că știu mai mult decât oricine adevărul despre o crimă comisă cu ceva timp în urmă? Dacă veți citi cartea, veți afla singuri.

Petrecerea de Halloween este un roman polițist care te ține cu sufletul la gură și vă recomand să îl citiți dacă aveți ocazia. Apoi reveniți aici cu o părere în care să îmi spuneți dacă v-a plăcut sau nu!

4 Responsesto “Petrecerea de Halloween – Agatha Christie (recenzie)”

  1. Bookish spune:

    Ţin minte episodul din serial şi mi-a plăcu tare mult. Cărţile nu le-am citit, dar filmul cu David Suchet este printre filmele mele preferate. Replicile lui mi se par formidabile, mai ales cele legat de caracterul şi efemeritatea condiţiei umane.

  2. Sorina spune:

    Cand nu-ti dai seama cine e criminalul e un semn bun: inseamna ca autorul isi stie treaba. Si mie mi-a placut romanul.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Impresii lectură IULIE 2015 | STIL DE SCRIITOR - […] Petrecerea de Halloween – Agatha Christie ( Romanul are la bază două crime și mi-a plăcut mult. Nu uitați…
  2. Mic dejun la Tiffany – Truman Capote | STIL DE SCRIITOR - […] Petrecerea de Halloween – Agatha Christie […]
  3. Misterul Trenului Albastru – Agatha Christie – STIL DE SCRIITOR - […] Petrecerea de Halloween […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: