2037344-1366x768-[DesktopNexus.com]

M-am gândit că dacă tot suntem în luna MARTIE și primăvara este pe aproape (măcar calendaristic vorbind), deși vremea este acum rece și capricioasă, să vă recomand un număr de 9 cărți ce au în titlu nume de flori. Începem așadar cu:

  • Dama cu camelii (Alexandre Dumas-fiul) – este o carte pe care eu am citit-o până acum de 2 ori și este una dintre cărțile preferate ale adolescenței mele. Dama cu camelii este un personaj controversat ce va da naștere la o intrigă sentimentală complexă.
  • Laleaua neagră (Aexandre Dumas) – este un alt roman foarte drag sufletului meu și, coincidență sau nu, tot de 2 ori l-am citit până acum! Iubirea se împletește armonios cu istoria și vă recomand să nu ocoliți această carte.
  • Gențiane (Cella Serghi) – Cella Serghi este una dintre autoarele românce preferate și Gențiane este un roman interesant și foarte sensibil pe care l-am citit cu sufletul la gură. Este o carte care prezintă mai multe destine umane și o are în prim-plan pe Rada, o femeie ce se opune regulilor nescrise ale societății.
  • Noaptea de Sânziene (Mircea Eliade) – este un roman filosofic extrem de bine construit și dacă sunteți cât de cât familiarizați cu filosofia, vi-l recomand cu mult drag! El l-am citit acum câțiva ani, sincer nu prea l-am înțeles atunci, dar am de gând să îi acord încă o șansă în viitorul apropiat.

  • Nopțile de Sânziene (Mihail Sadoveanu) – este un alt roman interesant și captivant care prezintă foarte bine superstițiile oamenilor legate de sărbătoarea magică a Sânzienelor. L-am citit în doar câteva ore și mi-a plăcut enorm!
  • Madona cu trandafiri (G. M. Zamfirescu) – este o carte frumoasă care prezintă în linii mari relația madonei cu trandafiri, o femeie prezentată prin prisma altor două personaje masculine. Mi s-a părut o carte de interesantă  și vreau să o trec pe lista cărților de citit primăvara!
  • Numele trandafirului (Umberto Eco) – Am citit această carte acum câțiva ani, nu prea a fost pe gustul meu, dar s-ar putea ca la o eventuală recitire, să descopăr elemente interesante.
  • Azaleea roșie (Anchee Min) – este romanul pe care îl citesc în prezent; până acum mi se pare o carte tulburătoare, dar care chiar te ține lipit de ea.Când o voi termina, îi voi face o recenzie. Recomand!
  • Doamna Crizantemă (Pierre Lotti) – nu am citit-o până acum, dar am înțeles că este o poveste de dragoste neobișnuită și în același timp o capodoperă a lui Lotti. Acestea fiind zise, vă recomand toate aceste 9 cărți cu nume de flori și vă aștept cu recomandări de alte cărți ce poartă în titlu flori și de ce nu, și cărți ce merită citite primăvara!

2 comentarii la „9 cărți cu nume de flori”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.