Răul de sub soare – Agatha Christie (recenzie)

15167549_1386304204722626_4061113898566733253_o

Autor: Agatha Christie

Naționalitate: britanică

An apariție: 1941 (2014 la Editura Rao)

Titlu original: Evil Under The Sun

Gen carte: ficțiune, mister, crimă, roman polițist

Număr pagini: 220

Nota mea: 5/5

 

PREZENTARE

Vacanța tihnită a lui Poirot pe coasta Devonului este întreruptă de o crimă. Arlena Marshall, o fosta actriță, este o femeie frumoasă și frivolă, în jurul căreia roiesc o mulțime de bărbați. Încă de la sosirea acesteia în stațiune, Hercule Poirot detectează o anumită tensiune sexuală în aerul marin. “Crimă pasională” este așadar verdictul evident in momentul în care Arlena este descoperită moarta pe plaja. Dar nu cumva lucrurile sunt mai complicate decât par la prima vedere?

PĂREREA MEA

Cu scriitoarea Agatha Christie am făcut cunoștință undeva prin 2012 când lucram la librărie și am fost atrasă de romanele sale cu coperte atât de drăguțe. De atunci și până acum cred că am citit în jur de vreo 15 romane scrise de Christie și cu siguranță vreau să citesc tot ce a scris! (Pe blog există încă 15 recenzii aici. )

Nu am avut nicio secundă îndoiala că această carte nu îmi va plăcea, deoarece eram acomodată cu stilul său și eram sigură că va fi o lectură deosebită.  Exemplarul pe care îl am eu este nou și are o copertă minunată, plus un format de carte atractiv care l-ar face pe orice cititor dispus să o citească.

Răul de sub soare este un roman polițist care îl are în centru pe celebrul detectiv belgian Hercule Poirot, fără de care romanele Agathei Christie nu ar mai avea atât de mult farmec. O zi la plajă aduce personajelor numeroase ale cărții relaxare, dar și o discuție puțin mai aprinsă despre prezența răului în lume (sau sub soare).

Cartea are o mulțime de personaje, luate din diferite categorii sociale și de diferite vârste. În momentul în care o tânără femeie fermecătoare este ucisă, se fac speculații despre adevăratul criminal și despre motivul pentru care Arlena a fost ucisă. (Să fie soțul ei, amantul, rivala, fiica vitregă?)

Cum era de așteptat, am încercat să analizez fiecare personaj în parte și să încerc o reconstituire a crimei. Cine a ucis-o pe Arlena și de ce? Să fie gelozie? Să fie invidie? Deși începutul cărții s-ar putea să vă pară că bate pasul pe loc, aveți răbdare și parcurgeți cartea până la final, deoarece veți fi uimiți de adevăr. Scriitoarea britanică lasă foarte mult loc la interpretări și îi place să îl joace pe cititor pe degete, oferindu-i o mulțime de piste false.

Este un roman ușor, relaxant, numai bun pentru o seară rece de decembrie, alături de un ceai cald. Și mai ales pentru sărbătorile care urmează. Dacă sunteți în căutarea unei cărți pline de mister și neprevăzut, ați nimerit bine. Vă recomand toate cărțile scrise de Agatha Christie și bineînțeles, vă aștept cu impresii despre acest roman sau despre orice carte a sa!Mulțumesc pentru exemplar!

One Responseto “Răul de sub soare – Agatha Christie (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Top cărți 2016 – STIL DE SCRIITOR - […] Răul de sub soare – Agatha Christie […]
  2. Misterul Trenului Albastru – Agatha Christie – STIL DE SCRIITOR - […] Răul de sub soare […]
  3. Top cărți 2016 | Stil de scriitor - […] Răul de sub soare – Agatha Christie […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: