Asta e povestea noastră – Ashley Elston (recenzie)

Asta e povestea noastră – Ashley Elston (recenzie)

Autor: Ashley Elston

Naționalitate: americană

An apariție: 2016 (2019 la Editura Leda )

Gen carte: roman, YA, ficțiune, thriller, romance

Titlu original: This Is Our Story

Număr pagini: 336

Serie: nu

Nota goodreads: 4.09

Nota mea: 4/5

Primită de laEditura Leda

Puteți găsi cartea AICI

DESCRIERE

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat de fapt în acea dimineață la River Point. Cinci tineri au plecat la vânătoare. Doar patru s-au întors. Nici unul nu vrea să spună cine a tras glonțul care l-a ucis pe prietenul lor, Grant.

Kate Marino, elevă în ultimul an de liceu, face practică la birourile procuraturii. Prim-procurorul districtului îi dă șefului ei, domnul Stone, cel mai important caz care a existat în orășelul lor. În ciuda faptului că probele îi incriminează pe cei patru, prim-procurorul face presiuni să fie clasat cazul.

Motivată de scopuri personale pentru a ajuta să se facă dreptate, Kate încearcă să afle care sunt secretele băieților, fără să îl dezvăluie însă pe al ei. Pe măsură ce investighează cazul alături de domnul Stone, pentru tânără devine tot mai limpede că accidentul din dimineața aceea nu a fost o întâmplare și că, dacă nu descoperă adevăratul criminal, viețile mai multor oameni vor fi  în pericol, inclusiv a ei.

PĂREREA MEA

Sunt fana thrillerelor pline de mister, a crimelor greu de dezlegat și a suspansului în general. Așa că am ales să citesc această carte pentru a descoperi și altceva, un roman apărut anul acesta care am văzut că promite destul de mult. Mulți cititori am văzut că îl citesc, așa că am zis să îi ofer o șansă. Asta e povestea noastră, după cum vedem și din titlu, ne promite o poveste. Să fie una care te lasă cu sufletul la gură? Una care te captivează de la primele pagini? Da și nu. Recunosc că mă așteptam să mă captiveze și mai tare decât a făcut-o, dar au fost elemente care i-au lipsit. Mi s-a părut că ce e mai bun e lăsat chiar la final.

Ne destrămăm. Ne întoarcem unul împotriva celuilalt. Nu trebuia să fie așa. Lucrurile trebuiau să se îmbunătățească.

Povestea nu pare atât de complicată însă: cinci prieteni pornesc la o vânătoare și se întorc doar patru. Ce este aproape logic este faptul că unul din cei rămași l-a ucis. Însă de ce și cum? În carte apare un personaj cheie, Kate, o elevă în ultimul an de liceu care face practică la procuratură. Este un personaj isteț, curajos și foarte ambițios. Și nu se lasă până nu descoperă care este adevărul. De admirat mi s-au părut abilitățile de detectiv ale fetei care dacă și-ar dori, într-un viitor, ar fi ajuns cu succes unul. Dintre cei patru prieteni rămași în viață, autoarea ni-l creionează altfel pe Shep, un tânăr care pare să fie cel mai drăguț dintre toți. Însă să fie el adevăratul criminal? Ce motiv ar avea oricare dintre el să îl ucidă pe prietenul lor? Pe parcurs descoperim anumite detalii care încep să facă treptat lumină.

Nu m-am așteptat la asta. Deloc. Nu ar strica să o supraveghez. Ultimul lucru de care avem nevoie este să își bage cineva nasul unde nu îi fierbe nasul.

Stilul cărții este accesibil, iar eu am citit-o într-un weekend întreg. Deja de la jumătatea cărții nu am mai putut să o las din mână și mi-am dorit mult să descopăr adevăratul criminal. Autoarea a reușit să strecoare și o mică idilă în această carte, însă mi s-a părut că nu a accentuat atât de bine această temă. Ideea cărții mi s-a părut bună, deși nu pot spune că este o carte de 5 steluțe, ci mai degrabă de 4 steluțe din 5. Dacă vă plac thrillerele, romanele pline de mister și suspans, zic să nu o ocoliți. S-ar putea să vă placă extrem de mult.

One Responseto “Asta e povestea noastră – Ashley Elston (recenzie)”

  1. Adriana Ivan spune:

    Mi-a plăcut mult, dar nu e de 5, într-adevăr.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: