Nicio picătură de băut – Mindy McGinnis (recenzie)

DESCRIERE

Autor: Mindy McGinnis

Naționalitate: americană

An apariție: 2013 (2019 la Editura Leda )

Gen carte: roman, ficțiune, sf, distopie

Titlu original: Not a Drop to Drink

Număr pagini: 304

Serie: da (primul volum din seria Not a Drop to Drink)

Nota goodreads: 3.81

Nota mea: 5/5

Primită de laEditura Leda

Puteți găsi cartea AICI

PĂREREA MEA

Sunt genul de cititor care urmărește cu interes noile apariții literare și se bucură de fiecare dată când descoperă un nou autor sau un nou titlu. Așa a fost și cu acest roman apărut la Editura Leda în 2019. Mi-a atras atenția, în primul rând, titlul care promite cu totul altceva. Și luându-mă după titlu, am intuit o luptă pentru supraviețuire, personaje fascinante și situații limită. Și nu am greșit crezând asta. Mă veți întreba însă cum mi s-a părut cartea și dacă mi-a plăcut. Da, mi-a plăcut destul de mult. Nu e de 5 steluțe (i-am oferit doar 4 din 5 pe goodreads), dar promite foarte mult. Cred că am citit-o în vreo două-trei zile și mi-a plăcut să citesc o distopie cu un subiect cel puțin interesant.

Munca îi calmă fricile, ca de obicei. Senzația de a face ceva învingea întotdeauna frica de nimic.

Imaginați-vă următorul scenariu: fiecare clipă din viața ta este o continuă teroare și frică, frică să nu rămâi fără apa de băut. Și atunci ce faci? Păzești cu sfințenie rezervele de apă și dacă e nevoie, ucizi. Ucizi oameni în care nu ai încredere și care îți pun în pericol supraviețuirea. Asta mi s-a părut principala temă a cărții: supraviețuirea. Titlul este fascinant și prezintă o poveste aproape apocaliptică în care două femei, mamă și fiică se luptă pentru apa lor de băut. Cartea începe lent și nici nu îți dai seama când începe acțiunea să se accelereze. Un anumit moment din carte (care rămâne secret) îi va da viața peste cap lui Lynn, o tânără învățată de la vârstă fragedă că trebuie să se lupte. Mama sa este o ființă puternică care are grijă să o învețe tainele supraviețuirii. Pe parcurs apar și alte personaje, care fac din carte una tot mai imprevizibilă.

Momentan, viața era frumoasă.

În linii mari, mi-a plăcut cartea, însă recunosc că au fost inegalități în ceea ce privește acțiunea. În sensul că la început sunt multe pagini în care se evită intrarea propriu-zisă în miezul problemei. Iar apoi totul vine ca un tăvălug. Plus că nu ni se spune, sau nu am prins eu ideea, de ce nu mai este apă…Aș spune că este o carte misterioasă și un thriller cu un subiect care ar trebui să ne dea de gândit. Până la urmă, câți dintre noi suntem recunoscători pentru apa pe care o bem? Este un lux? Pentru noi nu, dar pentru alții sigur este. Nicio picătură de băut este o carte frumoasă, interesantă și care reușește să te captiveze destul de tare. Mie mi-a plăcut, așa că v-o recomand și vouă! O găsiți pe site-ul prietenilor de la Editura Leda, cărora vreau să le mulțumesc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: