Liza din mahalaua Lambeth – W. Somerset Maugham (recenzie)

liza.3d

Autor: W. Somerset Maugham

Naționalitate: franceză

Titlu original: Liza of Lambeth

An apariție: 1897

Nota mea: 4/5

Cartea prezintă povestea tristă a Lizei care locuiește alături de mama sa într-o mahala sărăcăcioasă a Angliei. Este primul roman scris de Maugham și în același timp, motivul pentru care scriitorul a continuat să scrie literatură. Este o carte cu final neașteptat, însă deosebită prin ceea ce conține: iubire, tristețe, umilință, lupta pentru supraviețuire. Într-o bună zi am de gând să recitesc cartea ca să văd cum se vor schimba impresiile.

Ce i s-a întâmplat de fapt Lizei? Cine poate să-mi spună?

CITATE

Tăcură cu toții. Liza era mai țeapănă ca oricând, nici pieptul nu i se mișca, atât de firavă îi era suflarea. Jim o privea trist, ca la înmormântare.

Era o fetișcană de vreo optsprezece ani, cu ochi negri, cu un breton enorm umflat, buclat și frizat care-i acoperea toată fruntea dintr-o parte în alta și se îmbina cu sprâncenele. Era îmbrăcată într-o rochie de un violet strălucitor, cu șuvițe de catifea și pe cap purta o pălărie neagră, imensă, cu pene.

 Jim o strânse puțin în brațe și ea își dădu seama că șade exact ca și Sally și la fel ca aceasta, găsi situația strașnică.

One Responseto “Liza din mahalaua Lambeth – W. Somerset Maugham (recenzie)”

  1. Îmi plac scrierile lui W. Somerset Maugham, dar acest volum nu l-am citit! …Mi-ai stârnit interesul și-l voi citi… voi reveni și cu răspunsul la întrebare!
    Te aștept cu drag la Clubul de lectură online, concluzii, eventual și cu un Guest post, de ce nu?!…

Trackbacks/Pingbacks

  1. A tremurat o frunză, W. Somerset Maugham | STIL DE SCRIITOR - […] Alte cărți: Liza din mahalaua Lambeth […]
  2. Fumul amăgirilor (Vălul pictat) – Somerset Maugham | STIL DE SCRIITOR - […] Maugham am mai citit Catalina, Liza din mahalaua Lambeth, A tremurat o frunză și  Doamna Craddock și trebuie să vă…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: