liza.3d

Autor: W. Somerset Maugham

Naționalitate: franceză

Titlu original: Liza of Lambeth

An apariție: 1897

Nota mea: 4/5

Cartea prezintă povestea tristă a Lizei care locuiește alături de mama sa într-o mahala sărăcăcioasă a Angliei. Este primul roman scris de Maugham și în același timp, motivul pentru care scriitorul a continuat să scrie literatură. Este o carte cu final neașteptat, însă deosebită prin ceea ce conține: iubire, tristețe, umilință, lupta pentru supraviețuire. Într-o bună zi am de gând să recitesc cartea ca să văd cum se vor schimba impresiile.

Ce i s-a întâmplat de fapt Lizei? Cine poate să-mi spună?

CITATE

Tăcură cu toții. Liza era mai țeapănă ca oricând, nici pieptul nu i se mișca, atât de firavă îi era suflarea. Jim o privea trist, ca la înmormântare.

Era o fetișcană de vreo optsprezece ani, cu ochi negri, cu un breton enorm umflat, buclat și frizat care-i acoperea toată fruntea dintr-o parte în alta și se îmbina cu sprâncenele. Era îmbrăcată într-o rochie de un violet strălucitor, cu șuvițe de catifea și pe cap purta o pălărie neagră, imensă, cu pene.

 Jim o strânse puțin în brațe și ea își dădu seama că șade exact ca și Sally și la fel ca aceasta, găsi situația strașnică.

3 comentarii la „Liza din mahalaua Lambeth – W. Somerset Maugham (recenzie)”
  1. Îmi plac scrierile lui W. Somerset Maugham, dar acest volum nu l-am citit! …Mi-ai stârnit interesul și-l voi citi… voi reveni și cu răspunsul la întrebare!
    Te aștept cu drag la Clubul de lectură online, concluzii, eventual și cu un Guest post, de ce nu?!…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.