Impresii film: Rebecca (2020)

Film: Rebecca

Apariție: 2020

Ecranizare: da

Autor: Daphne du Maurier

Actori: Lily James, Armie Hammer, Kristin Scott Thomas

Notă imdb: 6/10

Nota mea: 8/10

Am citit romanul Rebecca prin 2015 și mi-am propus ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, să o recitesc. Țin minte că atunci mi-a plăcut foarte mult. Ce pot să spun despre ecranizare? Mi-a plăcut mult. Dacă ar fi să îi dau o notă pe o scară de la 1 la 10, eu i-aș oferi 8. Și nu cred că este o notă rea. Mi-a plăcut foarte mult cum au fost conturate personajele și cum au jucat actorii, în special actrița din rolul doamnei de Winter.

Pentru cei care nu știu despre ce e vorba în carte, trebuie să spun că Rebecca este soția răposată a lui Max de Winter și este un personaj absent. Însă ea trăiește în memoria menajerei, doamna Danvers, care i-a fost și foarte apropiată. Și în carte, dar și în film, noua soție a lui Max, nu are prenume. Nu știu de ce a ales autoarea să facă acest lucru, dar mă gândesc că a fost din cauză că a vrut ca toată atenția să se concentreze doar asupra Rebeccăi.

Deși nu îmi amintesc toate detaliile cărții, din ce îmi amintesc eu, nu există mari deosebiri între film și carte. Ecranizarea mi s-a părut fascinantă și am stat până la final cu sufletul la gură. Noua doamnă de Winter este o tânără foarte drăguță și am adorat felul în care a decurs relația cu cel care avea să îi devină soț. La fel ca în carte, există niște secrete. Deși îmi aminteam destul de bine ce s-a întâmplat în roman, finalul tot m-a surprins. Nici că se puteau găsi niște actori mai potriviți care să joace rolul lui Max și al noii soții. Sunt amândoi foarte frumoși și mi-au plăcut mult. Personajul doamnei Danvers, vai, a reușit cu brio să fie unul extrem de antipatic.

În linii mari, mi-a plăcut mult filmul, deși au fost unele mici scăpări. Este o dramă cu accente romantice și dacă vreți un film care să vă țină cu sufletul la gură, zic că merită vizionat. Dacă nu ați citit însă cartea întâi, ar fi bine să o citiți înainte să vedeți ecranizarea. Dacă vreți să îl vedeți, se găsește pe Netflix.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: