Alice în Țara Minunilor – Lewis Carroll (recenzie)

Lewis-Carroll-Aventurile-lui-Alice-in-Tara-Minunilor-editura-Cartier

Autor: Lewis Carroll

Naţionalitate: engleză

An apariţie: 1865

Nota mea: 5/5

Ecranizare: da

Deși este considerată o carte mai mult pentru copii, pot spune că mi-a plăcut foarte mult. Aventurile lui Alice sunt deosebite și neobișnuite pentru un copil de vârsta sa. După această frumoasă carte s-au făcut filme și desene animate. Mi-a făcut plăcere să trăiesc alături de Alice aventurile copilăriei sale.

Fantasticul este în această carte la el acasă, Alice fermecându-mă prin prezența sa inocentă într-o lume de basm.Țara Minunilor este un loc ciudat, cu personaje ciudate ce acționează într-un mod și mai ciudat. Personajele sunt parcă desprinse dintr-o lume de basm, Alice se poate micșora sau mări după cum dorește, iar cartea are în centru  o lume în care orice este posibil.

Regina este un personaj pe care l-am “criticat” pe tot cuprinsul cărții. Îmi doream parcă să dispară.Este un personaj ciudat și are mania de a tăia capetele tuturor. Dar cred că asta oferă mai mult haz cărții. Mai este nevoie să spun că în afara de Alice, toate personajele sunt anormale? Aștept să îmi spuneți dacă v-a plăcut cartea și de ce!

CITATE

Pălărierul cel Nebun: Există un loc ce nu se aseamănă cu niciun alt loc de pe Pământ. Este un ţinut plin de minuni, mister şi pericol! Unii spun că pentru a putea supravieţui acolo, trebuie să fii la fel de nebun ca un pălărier. (Îşi scoate pălăria.) Iar eu, din fericire, sunt.

 Regina se făcu roşie ca focul de furie şi, după ce se uită fioroasă ca o fiară la Alice, începu să ţipe: Tăiaţi-i capul! Tăiaţi-i…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: