Ce autori îmi plac și ce autori nu (1)

A-woman-reading-a-book-007

Dacă tot am vorbit până acum despre cărțile citite de mine, m-am gândit să scriu niște articole (primul dintre ele acum) despre ce autori prefer sau nu. ( Voi vorbi despre 4 autori care îmi plac și 4 care nu m-au atras ca stil).Ordinea este aleatorie, așa că:

 1. AUTORI FAVORIȚI:
 • Honore de Balzac (îmi place stilul acestui scriitor pentru că sunt pasionată de literatura clasică franceză și m-am regăsit foarte mult în operele sale; de la el am citit mai multe romane, printre care Moș Goriot, Eugenie Grandet, Verisoara Bette, Medicul de tară, Contractul de casatorie)
 • Agatha Christie ( sunt o fană a literaturii polițiste și de la Agatha Christie am citit vreo 10 romane; a scris foarte multe cărți și am de gând să mai citesc)
 • Rodica Ojog-Brașoveanu (după ce am descoperit-o pe Agatha Christie, am regăsit cam același stil la autoarea româncă, care scrie tot cărți polițiste foarte bune)
 • Charles Dickens ( în facultate m-am îndrăgostit și de literatura clasică engleză și odată cu lectura romanului Marile sperante, nu mi-am mai revenit)

2. AUTORI CARE NU M-AU IMPRESIONAT:

 • Kerstin Gier ( după lectura romanului Roșu de rubin, această autoare nu se află pe lista mea preferată)
 • Haruki Murakami ( multă lume adoră acest autor, dar eu nu sunt o fană a lui..mai ales după lectura romanului Cronica păsării-arc)
 • Gabriel Garcia Marquez ( nu am tangențe cu stilul acestui autor, nici după lectura romanului Dragostea in vremea holerei)
 • Iris Murdoch (Castelul de nisip și Clopotul sunt romane care parcă promiteau mai mult, dar pe mine nu m-au captivat deloc)

7 Responsesto “Ce autori îmi plac și ce autori nu (1)”

 1. Maria Itu spune:

  Balzac este, de asemenea, şi unul dintre preferaţii mei. Nu cred că mi-a displăcut vreun autor citit până acum, însă cu siguranţă nu cred că o voi mai citi pe Jane Austen, pentru că nu pot spune altfel decât că m-a plictisit. Poate pe viitor îi voi mai acorda o şansă. 🙂

 2. yukiblack spune:

  Îmi place că spui concert ce-ţi place şi ce nu! Keep goin’!

 3. Bookish spune:

  Garcia Marquez nu m-a prins nici pe mine deloc (nu am reuşit să termin “Un veac de singurătate”), în schimb Iris Murdoch este printre scriitori mei preferaţi. Autorii clasici precum Balzac şi Dickens nu mă fascinează atât de mult, dar pot spune că au romane bune.

 4. Loredana M. spune:

  Vaaai, Murakami şi Murdoch nu ţi-au plăcut?! 😮 Mie mi s-au părut geniali (Murakami însă mi se pare şi acum genial; pe Murdoch n-am mai citit-o de câţiva ani buni). Dar deh, dacă tinzi spre literatura clasică, atunci e normal ca stilul modern să nu te atragă. 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: