5 cărți ușoare de vacanța de vară

carti-pt-vacanta

Recomand în continuare 5 cărți ușurele de citit în vacanța de vară:

1. Cișmigiu et. comp – Grigore Băjenaru (recenzia o găsiți aici)

cismigiu-et-comp.---coperta-mare.3d

“Am citit pagini care m-au uns pe suflet, am parcurs întâmplări care m-au amuzat sau emoționat și am trăit cartea de parcă mi-aș fi povestit eu anii copilăriei. Cititorul unei asemenea cărți (indiferent că are 16, 30 sau 70 de ani) se va simți mereu adolescent visător fără nicio grijă, îndrăgostit de frumusețea Cișmigiului și îmbătat de aroma dulce a amintirilor din școală.”

2. Femeia pierdută – Jude Devereaux ( recenzia aici)

femeia-pierduta_1_fullsize

” În general, nu prea citesc astfel de romane de dragoste, ci mai degrabă prefer literatura clasică care este cu mult bun simț. Pe când acest roman, abundă în scene erotice și, zic eu, nerecomandate poate persoanele care nu sunt prea romantice din fire. Este o carte a literaturii de consum care se citește foarte ușor și nici nu este o carte foarte vastă.”

3. Chocolat – Joanne Harris (recenzia aici)

wpid-wp-1420998084477.jpeg

” Actiunea cărții nu este una foarte complicată, cartea este ușor de citit, iar stilul autoarei este un stil comun cu multi alți scriitori. Sinceră să fiu, cartea ar fi putut să cuprindă unele pagini mult mai bine construite, iar viața sa probabil să fie un pic mai interesantă. Cu toate acestea, am citit-o relativ rapid și o consider o lectură numai bună pentru vacanță sau weekend-urile pe care cu toții le asteptăm cu nerăbdare. În ceea ce privește personajele, preferata mea rămâne Anouk, fetița de 6 ani care are de multe ori gândirea unui adult.”

4. Sarpele cu două capete – Henri de Regnier ( recenzia aici)

SARPELE-CU-DOUA-CAPETE-720x720

“Mi-a plăcut de Julien Delbray, de Laure de Lerins, însă mai puțin de Antoine Hurtin…începuse la un moment dat să îmi doresc sa i se întâmple ceva și să dispară din peisaj. Am stat cu sufletul la gură până la final…oare îi va spune Laure lui Julien că îl iubește în sfîrșit sau nu?! Vă las pe voi să vedeți ce se întâmplă în final. Vaporul pe care cei doi, alături de alte câteva personaje nesemnificative poarta denumirea de Amfisben, desemnând un animal monstru care avea capacitatea de a merge atât înainte, cât și înapoi.”

5. Fulger in plina vara – P. G. Wodehouse ( recenzia aici)

download-carte

“Este o carte genială pe care am citit-o cu foarte multă plăcere. Mulţi probabil nu au auzit de P. G. Wodehouse, însă acesta este un scriitor foarte bun care a scris cărţi geniale. Autorul este de fapt un scriitor umorist fără pereche, după părerea mea, în literatura clasică engleză. Fulger în plină vară a fost publicată prima dată în 1929 şi face parte din Blandings Castle saga, o colecţie de mai multe romane şi povestiri. Printre personajele principale se numără lordul Emsworth, un personaj în vârstă şi foarte ridicol, sora sa Lady Constance Keble, Galahad Treepwood, fratele celor doi, plus alte câteva personaje interesante.”

3 Responsesto “5 cărți ușoare de vacanța de vară”

  1. Bookish spune:

    Cișmigiu et. comp este una din cărţile mele preferate din adoelscenţă, dar am recitit-o cu aceeaşi plăcere de 2 ori şi mai pe la 20 şi ceva de ani.

  2. maryliyn spune:

    Am citit “Femeia pierduta” si pot spune ca este o lectura lejera, comoda, relaxanta . Intr-adevar, nu ramai profund impresionat, dar este perfecta pentru o zi de vara.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: