Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere – Jennifer E. Smith (recenzie)

proba

Autor: Jennifer E. Smith

Naționalitate: americană

Titlu original: The statistical probability of love at first sight

An apariție: 2012

Nota mea: 4/5

PREZENTARE

Cine și-ar fi închipuit ca patru minute ar putea schimba totul? Pentru tânăra de șaptesprezece ani, Hadley Sullivan, aceasta zi pare să fie una dintre cele mai rele de până acum…

Tocmai a pierdut avionul, este blocată în aeroportul JFK din New York și e pe cale sa întârzie la nunta propriului ei tată, care se căsătorește, pentru a doua oară, la Londra, cu o femeie pe care n-a văzut-o în viața ei. Apoi, așteptând să se îmbarce în următorul avion, îl întâlnește pe Oliver. E britanic. Și e foarte drăguț. Și o va însoți în noul ei zbor.

Călătoria de-o noapte trece cât ai clipi, iar Hadley și Oliver se pierd unul de altul în aglomerația din aeroport, la sosire. Îi va aduce oare soarta din nou împreună? Desfășurată pe parcursul a douăzeci și patru de ore, povestea lui Hadley și a lui Oliver ne vorbește despre relațiile de familie, despre a doua șansă și despre dragostea la prima vedere.

O carte de pe lista New York Times Editors’ Choice

PĂREREA MEA

Dacă ar fi să vă spun de ce am ales această carte, v-aș spune că întâmplarea mi-a scos-o în cale. Am intrat în posesia variantei pentru kindle și, atrasă de titlu am zis să îi dau o șansă. Din start vă zic că nu este o carte de statistică și nicio carte care vă va dezvălui care este probabilitatea statistică de a vă îndrăgosti la prima vedere. Titlul este legat de replica unuia dintre personajele cărții și dacă veți citi cartea, veți înțelege ce vreau să spun. Ei bine, avem în față un roman care spune povestea tinerei Hadley Sullivan care călătorește cu avionul spre nunta tatălui său, moment în care îl întâlnește pe britanicul Oliver.

Sunt atâtea posibilități ca totul să fi putut decurge altfel. Să ne imaginăm ce-ar fi fost dacă ea n-ar fi uitat cartea. N-ar mai fi fost nevoită să intre înapoi în casă, în timp ce mama aștepta afară, cu motorul mașinii pornit emanând un nor de gaze de eșapament prin arșița după-amiezii târzii.

Hadley și Oliver sunt două personaje interesante care mie personal mi-au plăcut și mi s-a părut interesant să le cunosc viața și să fiu martora poveștii lor neobișnuite de dragoste. Este un roman mai multe pentru adolescenți/tineri și încă unul ușor de citit care nu depășește 240 de pagini. Tema romanului este la prima vedere iubirea adolescentină, însă dacă veți pătrunde mai adânc în tainele cărții, veți observa că este mult mai mult decât atât. Apare și relația copii-părinți și relația dintre părinți. Foarte interesant și foarte relaxant acest roman.

Mi-a plăcut mult finalul și cred că dacă aș putea schimba ceva la această carte, chiar nu aș schimba nimic. Am admirat-o pe Hadley pentru felul ei de a fi, pentru curajul de care dă dovadă atunci când ia o anumită decizie și pentru tot ce reprezintă ea ca personaj. Am simțit-o ca un personaj viu, nu ca pe unul care există doar într-o carte. Vă recomand cu mult drag această carte și vă aștept cu păreri. De asemenea, vă rog să îmi spuneți ce alte cărți de acest gen ați mai citit recent și v-au plăcut.

Hadley și Oliver au un schimb de priviri, și toată incertitudinea ei dispare. Pentru că, iat-o acolo, pe fața lui, o efemeră reticență potrivită cu a ei. Rămân acolo, pe loc, împreună, timp îndelungat, prea îndelungat, un timp care pare să dureze cât eternitatea, niciunul dintre ei dispus să se despartă, lăsându-i pe cei din urma lor să șiroiască pe lângă ei ca apele unui râu pe după stânci.

No Responsesto “Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere – Jennifer E. Smith (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Impresii lectură AUGUST 2015 – STIL DE SCRIITOR - […] Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere – Jennifer E. Smith (mi-a plăcut mult și nu vă…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: