Manual de folosire a vieții: cu dialoguri între Frică și Adevăr

tomsh

Autor: Tom Shadyac

Naționalitate: americană

An apariție: 2013 ( la Editura ATMAN)

Titlu original: Life’s Operating Manual: With the Fear and Truth Dialogues

Număr pagini: 287

Puteți comanda cartea de AICI

PREZENTARE

Societatea modernă este saturată de electronice – iPad-uri, calculatoare, telefoane mobile, mașini, și așa mai departe, și toate acestea vin cu un accesoriu important: un manual care te învață cum să folosești și să îngrijești dispozitivul respectiv. În cartea sa – Manual de folosire a vieții, Tom Shadyac răspunde la o întrebare provocatoare însă totodată simplă: este posibil ca și viața să vină cu un set similar de linii directoare?

Inspirat de poeți, profeți și filosofi, Shadyac, omul din spatele unor filme celebre, aduce un nou suflu în domeniul cărților de dezvoltare personală și spiritualitate. Invitându-ne într-o conversație care este atât o provocare cât și un motiv serios de reflectare, ni se oferă exemple din lumea înconjurătoare, natură și idealurile și perceptele celor mai vechi civilizații de pe pământ într-o serie de eseuri și dialoguri între vocile adevărului și fricii. Și prin acestă analiză, ni se deschid ochii la un principiu de bază care ar trebui să ghideze rasa umană: iubirea. Acest singur principiu este, în esență, manualul nostru de operare… și instrucțiunile sale sunt foarte simple.

PĂREREA MEA

Tom Shadyac este scriitor, regizor și producător al filmelor cu Jim Carey (Ace Ventura: detectivu’ lu’ pește, Mincinosul mincinoșilor, Bruce Almighty, etc.) 

Înainte de a începe recenzia acestei cărți vreau să mulțumesc Editurii ATMAN pentru ocazia de a citi această carte și în cele ce urmează vreau să vă dezvălui câteva mici secrete ale acestei minunate cărți.

Cartea de față este o carte de dezvoltare personală, mai exact un volum de eseuri cu idei extrem de interesante pe care cred eu că ar trebui să le citească orice om dornic să se dezvolte spiritual și cultural. Deși atunci când am primit cartea nu mai auzisem de ea și nici de Tom Shadyac (deși am văzut multe filme cu Jim Carey), am fost surprinsă să fac cunoștință cu o copertă frumoasă care te îndeamnă să deschizi cartea și să te afunzi în lectura ei.

În mai puțin de 300 de pagini descoperim idei utile și dacă titlul nu v-a convins să o achiziționați și să o citiți, aflați că are o structură aparte: prefața (în care Tom Shadyac dă detalii despre el), o mică introducere care mie personal mi-a atras atenția, 26 de capitole care tratează diferite subiecte ( de la suferința omenirii, cultura, religia, bogăția, educația, fericirea, banii, etc.) și la final un epilog interesant.

La finalul fiecărui capitol există câte un dialog imaginar între Frică și Adevăr, dialoguri ce mi s-au părut mai mult decât fascinante.

Ce găsim deosebit în carte?

  • noi perspective asupra vieții
  • informații despre viața personală și cariera de regizor ale lui Tom Shadyac
  • idei culturale interesante
  • teorii științifice inedite
  • referiri la celebrități și aspecte politice, etc.

Cartea este complexă, se citește ușor și dacă vreți o carte un pic altfel, vă recomand călduros să o citiți!

Citate interesante:

Omenirea este separată de natură, având din naștere dreptul de a cuceri și stăpâni lumea naturală.

Omul este separat de cel de lângă el, de fratele său.

Copiii noștri nu stau față în față cu un frate sau o soră care are nevoie să fie încurajat, ci cu un dușman ce trebuie să fie cucerit. Îi învățăm pe copiii noștri opusul învățăturilor divine: studenții trebuie să se învingă unii pe alții, nu să se iubească unul pe altul, ei trebuie să câștige cu orice preț, nu să fie plini de compasiune în orice moment.

Adevărul: A crede în limite nu înseamnă că ignorăm posibilitatea, ci că o primim cu brațele deschise. A ignora existența limitelor înseamnă pur și simplu să negăm ceea ce există. Întreaga viață are limite. Anotimpurile au limite. Primăvara vine, dar zilele sale sunt numărate. La fel sunt și zilele de iarnă.

 

One Responseto “Manual de folosire a vieții: cu dialoguri între Frică și Adevăr”

  1. Mariam Oana spune:

    Nu știam de această carte, dar pare utilă și minunată. Mulțumesc pentru recomandare! <3

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cărți din biblioteca mea (2) – STIL DE SCRIITOR - […] GĂSIȚI RECENZIA CĂRȚII AICI […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: