- Prima mea amintire cu mine citind
Prima amintire pe care o am cu mine citind este undeva prin clasa a III-a, când luam de la bibliotecă cărți din colecția Povești nemuritoare ( apărute la Editura Ion Creangă).
2. Prima carte pe care am citit-o și recitit-o
În ultimii 3-4 ani am recitit unele cărți care mi-au plăcut foarte mult (Laleaua neagră, Dama cu camelii, Departe de lumea dezlănțuită, Ultima licornă, etc.), dar prima despre care îmi amintesc că am recitit-o este La Medeleni, de Ionel Teodoreanu.
3. O carte pe care fiecare copil ar trebui s-o citească
Chiar dacă voi menționa acum cărți pe care le-am citit în perioada adolescenței sau chiar un pic mai târziu (24-25 de ani), le recomand copiilor care au posibilitatea să le lectureze. Aici intră seria Harry Potter, Amintiri din copilărie, Singur pe lume, Alice în țara minunilor, seria Cronicile din Narnia.
4. Locul meu preferat de citit
Locul preferat de mine când vine vorba de citit este în pat, alături de o cafea cu multă spumă sau un ceai de fructe. Și bineînțeles, multă liniște.
5. Accesorii obligatorii în timpul lecturii
Kindle-ul meu, o pătură comodă și ceva de băut.
6. Numărul cărților de pe lista mea de lecturi viitoare
Nu pot număra cărțile de pe lista mea de lecturi viitoare, cred că sunt câteva mii.
7. Ultima carte pe care am primit-o sau am cumpărat-o
Ultimele cărți achiziționate au fost de pe libris.ro cu ocazia Black Friday. Printre ele se numără Doamna Bovary (am cumpărat-o în format carte, chiar dacă am mai citit-o o data în facultate), Frații Karamazov și Nono (de Renata Carageani).
8. O primă carte care mi-a schimbat viața
Este o carte citită undeva prin clasa a 10-a, Cel mai iubit dintre pământeni. (de Marin Preda), însă de atunci lista cărților care mi-au schimbat viața este mult mai lungă.
9. O carte care nu-mi place, dar pe care toată lumea pare s-o iubească
Numele trandafirului (de Umberto Eco) sau romanele lui Stephen King (am citit până acum doar O mână de oase și m-a dezamăgit cumplit. )
10. Trei dintre scriitorii mei preferați
Rodica Ojog-Brașoveanu, Agatha Christie, Thomas Hardy .(Am menționat numai 3, dar ei sunt mult mai mulți.)
Leapșa am preluat-o de aici și vă rog să o preluați și voi! 🙂